Par med bärbar dator studerar relationer

 

Hej!

Denna gång handlar Relationsskolan inte bara om mig eller om dig. Denna gång tar vi upp det faktum att välmående relationer handlar om vi och oss, inte bara om jag och mig...

Med kärlek,
Relationsskolan.se

Att lyfta blicken och se att det finns annat än mig själv i världen!

Det händer med jämna mellanrum att vi våra relationer gräver ner oss i oss själva. Vi känner oss orättvist behandlade eller förbisedda. Det handlar ofta om att vi fokuserar för mycket på oss själva. Vi är för upptagna med vårt eget ego.

Det ögonblick som jag förmår inse att jag fastnat i ett överdrivet jag-fokus och istället kan övergå till att fokusera på både andra mig själv, i samma ögonblick frigör jag mig själv och får tillgång till mer av mig själv. Ett av de viktigaste skiften av vårt synsätt, av vårt relationsparadigm, är att gå från tron att världen och relationer handlar om jag, till att de handlar om vi. Relationer handlar om oss, inte mig.

Det är när jag fokuserar enbart på mig själv som jag känner smärta, det är då känner känslor som får mig att agera på barnsliga sätt som inte gynnar min relation eller att ta till en föräldrahållning som kritiserar min partner.

Ett utmärkt sätt att ta sig till ett mer fritt vi-fokus är att lyssna, att göra det till sin uppgift att helt och fullt aktivt vara närvarande och lyssna på den andra personen. Att förstå honom eller henne och få denne att känna sig som det viktigaste i världen just då.

Artikel: Världen handlar inte om, den handlar om vi!

Denna lektions artikel handlar om ett skifte av fokus som kan göra ofantlig skillnand i ditt liv. Artikeln hittar du som vanligt på nedanstående länk. Om du inte kan klicka på länken kan du också kopiera den och klistra in i din webbläsare.

http://www.lycka.se/relationsskolan/lektion-elva/artikel/

Som alltid kan du där också ladda hem texten så att du kan skriva ut den eller läsa den i lugn och ro på din egen dator.

Citatet!

'Du kan få fler vänner på två månader genom att vara intresserad av andra människor än du kan få på två år genom försöka få andra människor intresserade av dig.'
(Dale Carnegie)