Par med bärbar dator studerar relationer

 

Hej!

Vi ber att få börja med återigen att önska dig välkommen som prenumerant på Relationsskolan.

Att ge är en viktig del av verklig livskvalitet. Så också givandet i en relation och huruvida det sker med eller utan krav. Vi önskar dig god läsning.

Med kärlek,
Relationsskolan.se

Nivåer i en parrelation!

Man kan säga att det kortfattat finns tre stadier eller nivåer i en parrelation. De är som följer:

1. ALLT HANDLAR OM MIG - Jag fokuserar på vad jag vill få ut och försöker kontrollera saker i relationen genom att använda mig av omvärlden utanför relationen.
2. JÄMLIKHET/BYTESHANDEL - Jag ger för att få, om du gör det för mig så gör jag det för dig, fokus på att möta både mina och dina behov
3. DINA BEHOV ÄR MINA BEHOV - Jag gör det till min livsuppgift att uppfylla min partners behov och fortsätter oförtrutet tills jag gjort det.

Den nivå där jag spenderar mest tid i en relation är avgörande för relationens varaktighet och livaktighet. Många relationer går under i egoismen som präglar nivå ett eller dör ut så sakteliga i byteshandeln i nivå två.

Det är intressant att fråga oss själva var vi får vår huvudsakliga skolning om relationer. Det var i alla fall inget ämne på skolschemat under vår skolgång som hette Relationer i livet - hur du bidrar till att skapa kärlek, passion och lycka. Kanske lär vi oss om relationer genom veckotidningar, från våra föräldrar eller via såpoperor på TV. Vilka är dina förebilder för hur man bygger hälsosamma och livaktiga relationer?

Att skapa en relation där båda parterna lever på nivå tre kräver mod, beslutsamhet och en god dos självdistans. Alla som varit eller är där kan dock vittna om att det värt det eventuella besväret.

Artikel: Relationers tre nivåer!

I artikeln i denna lektion i Relationsskolan fördjupar vi oss mer i de tre nivåerna kort beskrivna ovan, ger exempel och tips att ta med dig i livet. Artikeln hittar du på nedanstående länk. Om du inte kan klicka på länken kan du också kopiera den och klistra in i din webbläsare.

http://www.lycka.se/relationsskolan/lektion-ett/artikel/

Som alltid kan du där också ladda hem texten så att du kan skriva ut den eller läsa den i lugn och ro på din egen dator.

Citatet!

'Det finns ingen kur för kärlek annat än att älska mer.'
(Henry David Thoreau)