Par med bärbar dator studerar relationer

Det här är skrivet till dig som har en kärna av manlig energi. Jag kommer att kalla dig man framledes i detta brev för det är vad du oftast är. Ibland kan du också vara en kvinna med en inre kärna av manlig energi. Det är inte lika vanligt, men fullt lika ok så länge det är ditt verkliga jag. För att få polaritet och passion i dina intima relationer behöver du då hitta en man, eller en annan kvinna för den delen, som har en inre kärna av kvinnlig energi.

Som sagt dock, detta brev är skrivet till dig med en kärna av manlig energi och jag kommer att kalla dig man för enkelhetens skull. Det är min förhoppning att du har överseende med denna förenkling.

Varför skriver jag då detta brev? Det känns angeläget att dela några av mina erfarenheter till dig min broder. Mina erfarenheter av att leva i relationer i dansen mellan manlig och kvinnlig energi.

Du som är kvinna, det vill säga med en kärna av kvinnlig energi, får sluta läsa här helt enkelt. Kom inte och säg att du är nyfiken på resten av innehållet. Om vad en man skriver till andra män om relationer, om kvinnlig och manlig energi. Så du får alltså sluta läsa här, resten är inte för dina ögon och du kommer säkert att sluta läsa här, typ, tjena…

Läser du fortfarande? Det var värst. Då ska du veta att jag kommer att skriva saker som du kanske inte alls kommer att hålla med om. Det är inte mitt problem. Jag ser med kärlek på att du engagerar dig, men jag hoppas att du tar detta för vad det är, en mans betraktelser av sitt eget liv i relationsform. Det är bara mina upplevelser, mina synsätt för de är de enda upplevelser och synsätt jag kan utgå ifrån. Om de sedan inte stämmer med dina, oavsett om du är man eller kvinna så hälsar jag våra olikheter varmt välkomna.

Detta skulle ju vara ett brev till dig man, så nu får jag se till att komma till saken och att börja skriva till just dig. Jag vill till att börja med berätta för dig man, att du kan sluta försöka applicera logiska resonemang på din relation till din kvinna. Jag menar, lägg ner att försöka förstå hennes beteende, hennes sätt att vara och tänka. Åtminstone utifrån de perspektiv som vi män älskar att förstå saker, där ett plus ett blir två, där man bygger grunden först för att sedan bygga ett hus med bärande balkar ovanpå, där man planerar laguppställningen efter laget man möter och där det faktum att bollen far över sidlinjen alltid innebär ett inkast.

Ju förr du kan släppa tanken på att utifrån en logisk tankeverksamhet försöka förstå din kvinnas känsloliv, hennes sätt att relatera till andra människor och hennes till synes oförståeliga infall. Ju förr du istället kan se henne som ett väsen som bär på all universums skönhet och mysterium i en och samma person, ju förr kommer du att ha mer energi till lycka i livet, ju förr kommer du att frigöra dig själv och henne i er relation genom att låta henne vara allt hon kan vara, ju förr kommer du att uppleva verklig passion i er relation.

Jag skriver detta inte för att säga att det är enkelt eller att jag lyckas med det varje dag. Ibland finner jag mig själv sittandes i ett försök att lägga min kvinnas pussel så att jag ska få en bild av hur hennes resonemang hänger ihop. Ibland glömmer jag bort att inse att inget av det hon säger, eller i alla fall nästan inget, inte innebär att hon kan ändra sig någonstans i tidsspannet av mellan två sekunder och två veckor efter att hon sagt det.

Din uppgift, man, är att stå där i hennes känslostormar, att vara fyrtornet på hennes ocean som står där, lyser upp omgivningarna och visar vägen oavsett om det haglar horisontellt inkommande isblock eller om solen skiner i all sin prakt. Möt hennes energiflöden med samma stadighet, samma starka beslutsamhet, som du skulle möta ett motståndarlag i din favoritsport, ett lag som du skulle hata att förlora mot. Möt henne med samma styrka som du har i djupet av din ursprungliga manlighet, det mest primitiva i dig. Möt henne med all din manlighet utan att anfalla, utan att försvara dig. Bara genom att finnas där och kärleksfullt inte vika dig en centimeter annat än att för att uppfylla hennes verkliga behov.

Den stora ekvationen för oss män att lösa, den gordiska knuten om man så vill, är att tillfredsställa din kvinnas behov så att hon känner sig ovillkorligt älskad och kan blomstra i all sin livfulla kvinnlighet, samtidigt, samtidigt som du inte blir ett offer för hennes nycker, en marionett som hon kan styra som hon önskar.

Ibland kanske du måste lista ut vad hon egentligen behöver fast hon säger något annat. Mer om detta senare. För om hon upplever att hon kan kontrollera dig, få dig dit hon vill i alla lägen, då kommer hon att anta att även andra kvinnor kommer att kunna kontrollera dig och det bådar inte gott i trohetens domäner. Det kommer också att föranleda att du blir mindre attraktiv i hennes ögon, i alla fall om hon tillåter sig att vara kvinna fullt ut, då kommer hon att se dig som ett ryggradslöst mähä. Bemästra mötet mellan stake och tjänare, mellan ryggrad och tillfredsställare, mellan grottman och drömprins, bemästra detta och du har en ljuv dessert som väntar i din relation. En dessert som inte tar slut hur mycket du än äter av den.

Jag här också lärt mig något som jag känner är av yttersta vikt att förmedla till dig, min broder. Den stora hemligheten. Kunskapen som våra förfäder har känt till genom århundraden, men som ibland kommit bort på vägen mellan far och son eller som förvrängts något i leveransen från en generation till en annan. Denna stora hemlighet är att en kvinna inte alltid menar det hon säger eller inte alltid behöver det hon säger sig behöva.

För att lösa denna generationernas största gåta måste du bli en envis, passionerad och förstående detektiv villig att göra vad som krävs, och då menar jag verkligen vad som än krävs, för att mellan raderna, mellan känslouttrycken, hitta den verkliga meningen i det din kvinna säger. Du behöver lära dig att sätta ditt förstoringsglas i arbete och känna in i hennes hjärta för att höra vad hon verkligen säger.

Du säger kanske att det låter svårt. Låt mig säga dig att det är när hjälten står i arenans mitt, svettig, flåsande och kanske blodig, det är då hans drömmars kvinna faller handlöst i hans armar och ger sig fullständigt till honom. Det är inte när han sitter hemma i sin soffa och funderar över att livet är orättvist med en chipspåse i handen. Tro mig, jag har gjort bådadera i mina dagar och har upplevt skillnaden.

Om du inte tilltalas av denna utmaning så är det min tro att du skulle ha fördel av att hitta stöd i att avtäcka mer av din manliga kärna. Det kan vara i kontakten med andra män som redan gjort detta eller andra som är på samma resa som du själv så att ni kan stärka varandra som ett team, precis som idrottslag tillsammans kan göra saker som vida överträffar vad individen trodde var möjligt. Det kan också vara i kontakten med dig själv under omständigheter där du känner råmaterialet i dina manliga fibrer, det mest basala i ditt varande, till exempel i direktkontakt med naturens element.

Om du tycker att din kvinna inte gör sin del, att hon inte låter sin kvinnliga sida lysa igenom, att hon inte avtäcker sitt sköna och sexiga inre för dig, om detta upptar dina tankar så har jag ett handfast råd till dig…är du redo? Gå och ställ dig framför en betongvägg. För sedan med god fart din panna in i betongväggen upprepade gånger. Det kommer att vara ungefär lika produktivt och smärtsamt som det du håller på med i din relation.

Jag har lärt mig att jag behöver kliva i skorna och vara man. Det är vårt jobb som män att gå först, att låsa upp henne, att ta henne till platser i sig själv som hon inte vågat gå till tidigare i avsaknaden av en fura att luta sig mot. Du är den furan. Det är hennes jobb att testa dig, att peta sig finger i dina mest smärtsamma sår, att försöka driva till dig vansinne för att se om du verkligen har det rätta virket. Virket som furor är gjorda av.

Älska både den lilla känslofyllda flickan, den vuxna kåta kvinnan och den mogna visa damen med all sin kraft. Alla bor de inuti henne och du behöver älska alla delar av henna hämningslöst.

Jag avslutar med ord från filmens värld, där Peter Parker, alias Spindelmannen, säger om sin älskade Mary Jane ”när du ser in i hennes ögon, så vet du vilken slags man du vill vara”.

Jag önskar dig varmt lycka till på äventyret av att vara en kraftfull, passionerad man omgiven av fritt flödande kvinnlig energi.

Din Broder

P.S: Glöm heller aldrig ordet uppmärksamhet. Var redo att ge din kvinna uppmärksamhet 24 timmar om dygnet när hon är kräver det och lita på att hon kommer att kräva det, oftast när du är som minst villig att ge den, när du är mitt i något viktigt projekt eller annat du inte vill bli störd i. Kvinnlig energi blomstrar med uppmärksamhet. Se till att det aldrig finns i ett tvivel hos henne om att hon är nummer ett i ditt liv, före jobbet, före sporten, före barnen, se till det och du kommer att ha en lycklig kvinna. En lycklig kvinna innebär en lycklig relation som i sin tur innebär en lycklig man. Inte tvärtom.

Hemuppgift

Denna gång är uppgiften för dig som lever i en intim relation med en annan människa som har en kärna av kvinnlig energi. Bestäm dig för att under 30 dagar dyrka henne fullständigt. Utan tvivel, utan förbehåll, utan att hålla räkningen på vem som ger mest. Alla delar av hennes väsen. Utan ett förväntat resultat, utan att förvänta dig något som helst i retur. Gör det och bered dig på en utvecklande åktur.