Intim relation mellan ett par

Ett stipendie för barn och ungdomar

Två barnVarje år delar vi ut två stycken stipendier, Lilla och Stora Relationsstipendiet. Det är vår tro att mycket av hur vi beter oss i relationer senare i livet påverkas av vad vi lär oss om relationer under våra unga år.

Vi har därför valt att dela ut dessa stipendier till barn/ungdomar som är ett föredöme för andra i sitt sätt att bemöta andra unga människor i sin omgivning med respekt, kärlek och äkthet.

Helt enkelt någon som är en riktigt god vän oavsett om man känner varandra eller inte.

För att vi ska ha möjlighet att på ett enkelt sätt besöka stipendiaterna är stipendiet nu i början begränsat till barn och ungdomar i följande län: Stockholm, Uppsala och Södermanland.

Lilla Relationsstipendiet

Delas ut i maj månad varje år till en elev i sjätte klass.

Stipendiesumman är på 1000 kronor.

Stora Relationsstipendiet

Tre ungdomarDelas ut i maj månad varje år till en elev i nionde klass.

Stipendiesumman är på 2000 kronor.

Hur man ansöker

Du som är lärare, vän eller klasskompis till någon som du tycker förtjänar stipendiet, sänd ett email till stipendie(a)relationsskolan.se (byt ut (a) mot ett @-tecken) och berätta varför du anser att den personer har gjort sig förtjänt av stipendiet.

Se till att inkludera dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig. Senaste datum för ansökan är 31 mars. Stipendiaten väljs sedan ut av oss bland de inkomna förslagen.

Stipendiet är nyinstiftat och delas ut första gången i maj 2014.