Två händer med förlovningsringar

Vi föreslår att du avsätter en stund för dig själv när du läser denna artikel.

Beroende på var du befinner dig i livet eller var du har befunnit dig så kan den beröra dig, också beroende på hur villig du är att ta till dig innehållet.

Sanningen bor inte här längre!

Att tala sanning i en relation kan nog de flesta inse att det är viktigt. Ändå är det lätt hänt att vi över tid i en relation börja tumma på sanningen. Vi kanske inte uttrycker precis det vi känner, någon gång när vi till exempel blir irriterade på vår partner.

Vi kanske håller inne med saker och ting och intalar oss själva att det är bäst för husfridens skull. Kanske är vi rädda för vilken reaktion vi ska få från vår partner om vi säger vad vi verkligen tycker och tänker.

Resan in i tunneln

Det kan börja oskyldigt som en liten förvrängning av sanningen eller något litet som jag håller tillbaka. Om vi då inte är vaksamma växer denna vita lögn i styrka och börjar bli en vana.

Det är som att inte vattna en planta, den dör så sakteliga. Om jag håller tillbaka sanningen från någon jag bryr mig om så kommer jag gradvis också att hålla tillbaka min kärlek.

Det här kan leda oss in i de fyra varningarnas tunnel. Om vi inte hörsammar varningarna utan förlorar oss själva, ärligheten och passionen så står vi snart längst in i tunneln där ett liv av bortdomnande känslor och kanske separation väntar.

På väg in i tunneln efter en tid i relationen där inte sanningen uttrycks börjar vi undrar var magin tog vägen, vart tog lusten i relationen vägen? Svaret är att kärleken och magin är begravd under lager av ej uttryckta känslor.

När du stänger av dig själv från negativa känslor, stänger du av dig själv från positiva känslor också. Alla känslor kommer ur samma kran. Att hålla tillbaka dina negativa känslor sätter sig också lätt i din kropp och du börjar få värk på alla möjliga ställen.

Vi ska här utforska de fyra varningarnas tunnel och se hur vi kan känna i de fyra varningarna och vad vi kan göra för att bryta resan in i tunneln. De fyra varningarna är som vi kort nämnt tidigare:

  • motstånd, 
  • förbittring, 
  • avvisande,
  • undertryckande.

De är medvetet i denna ordningsföljd för det är i den följden de tenderar att dyka upp. Om du vill undvika att förlora känslorna och kärleken i relationen, och du vill hålla passionen vid liv, så behöver du hålla utkik efter dessa fyra varningstecken.

Så låt oss utforska var och en av varningarna närmare.