Två leende män

Vi rekommenderar dig under en dag prova att verkligen se människorna omkring dig.

Bekräfta dem för vem de är eller om det blir för svårt åtminstone för det de gör. Prova under en dag. Se vilken skillnad det gör i din omgivning samt i ditt liv.

Vill du själv ha mer uppmärksamhet och bekräftelse? Det är med detta såsom med kärlek liksom med feedback vilket vi ska tala om i en annan artikel, om du inte får tillräckligt så ge lite mer!

Filippa: Jag har upplevt att människor känner sig bekräftade när de får prata om sig själv och man ställer frågor som får dem tänka på saker som får dem att må bra, till exempel:

Vad gör dig lycklig? Vad är du stolt över? Vad är bra med det som hänt? (bra fråga ställa när en person har fastnat i ett negativt tankemönster).

Jag är däremot försiktig med att sitta och hålla med en person för länge som sitter och grubblar över något jobbigt som hänt. Det kan leda till att personen tar sig längre ner eller väljer att vara kvar där som ett sätt att få bekräftelse.

Det är möjlligt bekräfta mig själv genom bekräftelse av andra, jag får en härlig känsla när jag ger en person som jag inte känner och troligen inte kommer att träffa en komplimang som får dem att lysa upp, tex. jag gick bakom en kvinna med en otroligt vacker kappa.

Jag gick upp jämsides och sade vad jag tyckte om kappan. Hon lös verkligen upp och tackade mig för den givna komplimangen. Jag gissar att hon i sin tur tog med sig den goa känslan hem samt gav den vidare till någon annan.

Allt sprider sig liksom ringar på vattnet, du kan vara en som startar ringarna…Jag bekräftar då för mig själv att jag kan göra skillnad i världen - jag är betydelsefull.