Leende man och kvinna i ett par

Oavsett vilken skit hon kastar på mannen är hans jobb att stå med båda fötterna på jorden och bara älska henne ju mer elak eller känslosvallande hon blir.

Det är viktigt att inse att det här inte handlar om kvinnan har rätt i sina känslor eller inte, och det är ingen god idé att som man börjat ifrågasätta detta under stormen.

Ju effektivare mannen lär sig att bli på att bekräfta hennes känslor även om han inte håller med, ju effektivare kommer han bli på att hantera stormarna på ett sätt som stärker relationen.

Förmår mannen göra detta kommer tilliten att blomstra och öppna nya nivåer i relationen, osynliga för logiken. Mannens mod och bergfasta kärlek belönas med en kvinnas fria flöde av kärlek när hon känner att hon kan lita på att hon står kvar även när det blåser drivis och haglar småspik.

Det är kvinnans jobb att testa mannen på alla sätt och vis och känslostormarna är ett sätten. En kvinna vill veta att hon har en man som står genom stormen, både hennes egen och andra som må uppstå. Hon kan ifrågasätta saker som han gör eller egenskaper som han har som en del i testandet.

Filippa: Det är viktigt för mig att känna att min partner älskar mig trotts att jag ibland säger saker som inte alltid är så snälla och som jag egentligen inte menar.

Att jag känner att jag kan vara rak och ärlig. Ibland så säger jag att jag inte vill prata mer utan vara i fred, fast helst så vill jag att han bara håller om mig och lyssnar på mig utan att döma eller råda.

Har du tänkt på att när vissa par grälar så finns det en sexuell spänning mellan dem och de kommer ofta närmare varandra efter ett gräl. När andra par bråkar så glider de ifrån varandra och de känner sig sårade och får svårare och svårare för att lita på varandra och tala helt öppet med varandra.

Markus: Jag har insett något som jag känner igen i både mig själv och i många män jag mött längs min livsväg.

Hur vi män när vi blir utmanade av en annan man har en förmåga att genast kliva i de manliga skorna och ta utmaningen som en man.

Det här kan vara inom idrott, på jobbet eller någon annanstans, men vi tenderar då att stå upp med upprätad bröstkorg och bibehållen manlig energi.

När vi däremot blir utmanade eller testade av en kvinna så är lätt den där manligheten bortblåst. Jag kan se när jag ser tillbaka att jag flera gånger reagerat som ett skrämt och förnärmat barn istället för som en man när min partner släppt lös fördämningarna i en av sina känslostormar.

Hemligheten ligger helt klart i att även när vi blir utmanade av en kvinna vara kvar i manligheten och stå stadigt i stormen. Det är en fantastisk skillnad på utkomsten av stormen beroende på om jag förmår göra detta. Det tillit och intimitet som kan uppstå i stillheten efter stormen då är underbar.