Två händer med förlovningsringar

Tunneln med de fyra varningstecknen förekommer inte bara en intim relation med din älskare och livskamrat, utan även i andra relationer såsom med dina föräldrar, dina barn, chefen på jobbet, dina vänner och till och med i relationen till dig själv.

Det finns hopp!

Sanningen finns alltid inom oss, du bär den alltid med dig och den finns alltid inom räckhåll. Även om den kan kännas smärtsam i stunden så är sanningen den mest frigörande kraft som verkar i universum.

Varje gång du uttrycker sanningen på ett genuint sätt gällande dina känslor och återvänder till kärleken inom dig, varje sådan gång så stärker du också din förmåga att älska. Det är som att gå på gymmet och träna sina muskler. Alla hamnar vi in i tunneln då och då.

Som någon sa, det handlar inte om hur många gånger du har fallit i livet, det handlar om hur många gånger du rest upp igen. Varje gång du reser dig upp och återvänder till sanningen sår du fröet för att du ska bli starkare och för att din relation ska fyllas av än mer kärlek i det rum som skapas i en relation där sanningen bor.

Steg på vägen till kärlek och uppskattning

Utmärkta verktyg att använda i sanningens tjänst för att uttrycka dina känslor är exempelvis feedback som vi tidigare talat om. Det ger dig möjlighet att på ett vuxet sätt uttrycka dina känslor och skapar förutsättningar för att din partner kan ta emot det på bästa möjliga sätt.

Det ger dig möjlighet att när du känner dig fast i någon del av tunneln, att ta dig tillbaka till att vara förälskad igen. Det är magi när det sker och ofta sker det på ett kort ögonblick.

Det kan hända att när du väl uttrycker hela sanningen, och inget annat än hela sanningen, att det verkar som att det inte blir några framsteg gjorda. Det är vanligt att man då går baklänges genom tunneln och upplever varningstecknen i motsatt följd.

För egen del kanske du först kommer ur undertryckandet och in i avvisandet och sedan vidare vi förbittring och motstånd tills du anländer vid tunnelns mynning och känner dig rensad och fri att älska igen.